ZZP belasting, eenmanszaak belasting betalen

ZZP belasting – Als zelfstandig ondernemer heeft u natuurlijk ook een belastingplicht. De rechtsvorm van uw onderneming is mede bepalend voor de belastingplicht. Als u een eenmanszaak heeft valt u onder de inkomstenbelasting en heeft u een (flex)BV dan valt u (ook) onder de vennootschapsbelasting en mogelijk de dividendbelasting.

Ons klantenbestand bestaat voor een groot gedeelte uit zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) en ondernemers die een eenmanszaak hebben. Als u zelfstandig werkt krijgt u veel op uw bord en dus ook de verantwoordelijkheid voor het goed opzetten en bijhouden van uw administratie. 

Natuurlijk kunt u zelf met een boekhoudpakket of via internet boekhouden veel voorwerk doen, en wij begeleiden onze klanten daarin ook, maar toch blijkt in de praktijk vaak dat de kleine ondernemer de administratie dikwijls meer als een last ervaart dan als een lust. U bent immers ondernemer geworden om te ondernemen en niet om te boekhouden. 

In veel gevallen nemen wij de administratie in haar geheel over en verzorgt Badaco van A tot Z de boekhouding. Dat betekent bijvoorbeeld het doen van de BTW-aangiften, het opmaken van de jaarrekening en het verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting. De ondernemer beperkt zich tot het bijhouden van de inkoopfacturen en verkoopfacturen. Anders gezegd, u zorgt dat uw bonnetjesadministratie klopt. 

Sommige ondernemers geven er de voorkeur aan alles in een map bij ons aan te leveren, andere ondernemers werken liever digitaal en scannen alle facturen. Beide is mogelijk. Het opzetten en goed bijhouden van een boekhouding is maatwerk en samen met de ondernemer vinden we een aanpak en vorm die bij uw werkwijze en voorkeuren past, zodat de administratieve verplichtingen goed kunnen worden nagekomen. Want problemen met de Belastingdienst wilt u natuurlijk voorkomen.

ZZP belasting planning

Als kleine ondernemer hoopt u natuurlijk dat de zaken goed gaan en daar doet u alles voor. Als u belasting moet betalen is dat een aanwijzing dat u stappen voorwaarts zet met uw omzet, winst en onderneming. Een belastingaanslag komt voor veel ondernemers toch vaak ook nog als een verrassing. En een aanslag van de fiscus kan dan direct liquiditeitsproblemen geven. Daarom is het maken van een gedegen financiële planning erg belangrijk. Om verrassingen te voorkomen. 

Een BTW-aanslag van enkele duizenden euro's moet namelijk wel voor het einde van de volgende maand betaald worden, tenzij er in bepaalde situaties uitstel van betaling met de Belastingdienst kan worden overeengekomen. Maar ook dan zal de belastingplicht moeten worden nagekomen. Uitstel betekent immers geen afstel.

Belastingen en premies

Badaco handelt elke maand of per kwartaal de BTW-aangifte voor u af en we verzorgen de uiteindelijke belastingaangifte voor de te betalen of te vorderen belasting eenmanszaak. Ook kijken we samen met u heel kritisch naar de te betalen premie zorgverzekering en vrijwillige lijfrenteverzekeringen. Evenals eventuele WA-premies en andere verzekeringen die al dan niet onder de bedrijfsvoering vallen. Het verminderen van de belastingdruk via het opvoeren van aftrekposten is ook een belangrijk aandachtspunt.

Daarbij moet u denken aan de Kleine Ondernemersregeling op het gebied van de BTW. En de investeringsaftrek, startersaftrek, ondernemersaftrek en fiscale oudedagsreserve zijn aftrekposten die in de aangifte inkomstenbelasting terugkomen.

Ook kijken we kritisch naar aftrekposten in de privésituatie zoals de renteaftrek, hypotheekoversluitkosten, lijfrente, giften, ziektekosten, uitgaven voor kinderen, alimentatie en dergelijke.

Wilt u meer weten over zzp belasting en inkomstenbelasting eenmanszaak, neem dan hier contact op.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van ZZP belasting naar de homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen

Bezoek ook onze website over Stamrecht