Online Boekhouden zzp. Wilt u Overstappen?

Badaco maakt het u makkelijk!

Online boekhouden zzp – Veel kleine bedrijven hikken aan tegen het wisselen van boekhouder of administratiekantoor. De angst voor flinke kosten, veel extra werk en het weer opbouwen van een vertrouwensband zorgt ervoor dat veel ondernemers de samenwerking met hun boekhouder of accountant blijven voortzetten.

Maar is dat ook terecht en verstandig? Is uw onderneming daarbij gebaat?

Als het contact met uw boekhouder onpersoonlijk is, hij of zij u onvoldoende wijst op nieuwe ontwikkelingen (bijvoorbeeld aftrekposten of subsidiemogelijkheden), zijn of haar branchekennis gering is en u regelmatig hoge rekeningen ontvangt die niet transparant zijn, dan bent u wellicht toe aan een nieuwe boekhouder.

Het kan in het belang van uw onderneming zijn na verloop van tijd de overstap naar een andere boekhouder of administratiekantoor te maken. De groei of krimp van uw bedrijf kan betekenen dat een andere soort dienstverlening op dat moment beter is. Verandering van spijs doet immers eten…

boekhouder zzp

Online boekhouden zzp betekent zorgeloos overstappen!

U zorgen maken over een eventuele overstap naar een andere boekhouder is nergens voor nodig. Het is bovendien u goed recht. Verhalen van klanten die de overstap naar Badaco hebben gemaakt, laten zien dat in de markt het te laat aanleveren van jaarstukken, aangiften en andere financiële verslagen helaas veel voorkomt. Om nog maar te zwijgen over het te laat deponeren van uw jaarstukken, met alle mogelijke gevolgen voor u als klant.

Daarnaast blijkt de adviesrol vaak niet of beperkt ingevuld te worden. En daarmee hoeft u natuurlijk geen genoegen te nemen. Het niet nakomen van afspraken en laten verlopen van betalingstermijnen of bezwaartermijnen, bijvoorbeeld bij de Belastingdienst, biedt juridisch gezien voor u genoeg houvast om te wisselen van boekhouder.

Welke bescheiden zijn nodig?

Natuurlijk moet uw administratie correct worden overgezet van de ene boekhouder naar de andere. Onze ervaring bij het overnemen van administraties is dat met de volledige boekhouding, inclusief alle polissen, leningsoverzichten, kasboeken e.d., de meest recente jaarrekening (balans en resultatenrekening) en een overzicht van alle grootboekrekeningen de administratie, technisch gezien, in principe snel en eenvoudig kan worden opgezet.

Bij Badaco gaan we echter verder. Wij vragen altijd de jaarrekeningen van de afgelopen drie jaren op, evenals de aangiften inkomstenbelasting van de afgelopen drie jaar. Dit om goed te kunnen adviseren op bijvoorbeeld het gebied van hypotheekbehoefte, middeling of verliesverrekening. Dit is niet direct een vereiste om de administratie over te kunnen nemen, maar helpt ons in onze adviesrol.

Vaak doen wij dit alles rechtstreeks en in goed overleg met de vorige boekhouder van de klant. Dat scheelt u tijd en u hoeft dan niet zelf uw spullen op te vragen als u de zakelijke relatie met uw vorige boekhouder heeft beëindigd. Dat is wel zo prettig.

Bovendien gaat heel veel tegenwoordig digitaal. Van inboeken tot aanleveren van de administratie en aangiften. Het online boekhouden zzp administraties is niet meer weg te denken in deze tijd.

Badaco maakt overstappen makkelijk!

Binnen ons kantoor hebben wij ruime ervaring met het overstaptraject. We zetten administraties moeiteloos over naar onze eigen online administratieve systemen. En kijken daarbij direct naar eventuele verbeteringen. Dat alles met het doel kosten voor u te besparen en/of meer inzicht te genereren in uw bedrijfsvoering.

U zorgen maken of bij een overstap...

  • alle belastingaangiften wel op tijd worden ingediend bij de Belastingdienst,
  • de loonadministratie wel vlekkeloos doorloopt en medewerkers op tijd hun salaris uitbetaald zullen krijgen,
  • de administratiekosten niet te hoog zullen oplopen,
  • uw stukken wel in vertrouwde handen zijn,

is écht niet nodig. Een grondige inventarisatie vooraf zorgt ervoor dat de overstap zonder problemen en soepel verloopt. In een vrijblijvend gesprek nemen wij desnoods al uw vragen door. Zo kunt u ontdekken of wij de boekhouder zijn die bij u past. En wij kunnen ontdekken of u de klant bent die bij ons past. En als dat het geval is, dan investeren wij ook graag tijd in een zo snel en geruisloos mogelijke overstap.

Wilt u meer weten over het overstappen naar Badaco dan kunt u ons via het contactformulier een bericht sturen.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Online boekhouden zzp naar homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen

Bezoek ook onze website over Stamrecht