Lease auto

by Dean
(Almelo)

Ik ben zzper in de zorg. Omdat ik geen goederen verkoop maar diensten verleen, heb ik een btw vrij bedrijf. Echter, nu wil ik een auto leasen. De auto kost 25000 euro en ik heb dus eigen bijtelling als ik privé met de auto rijd. 16%. Het leasebedrag is 500 euro per maand. Hoeveel kan ik afschrijven per jaar i.v.m. kosten (leaseprijs)? Er wordt gezegd alles, maar dat zou wel erg mooi zijn. Op die 16% zou ik dan gratis deze auto rijden. Nieuwe auto of leaseauto is een must voor mij, ik rijd 50.000 km per jaar. Mijn inkomen is 80.000 euro en van mijn man 25.000 euro. Per jaar. Ik heb al bijna geen afschrijvingen nu. Kan ik dan nog steeds 19 cent terugvragen of alleen de getankte diesel?

Ik rijd nu met een privé-auto voor de zaak.

Wat is verstandig???

Comments for Lease auto

Average Rating starstarstarstarstar

Click here to add your own comments

Jul 01, 2013
Rating
starstarstarstarstar
Lease auto
by: Badaco

Beste,

Het is geheel afhankelijk van welke wijze van lease u heeft gekozen. Indien u financial lease heeft, dan zijn de rentekosten van de lease aftrekbaar alsmede de afschrijvingskosten op de auto. Indien u operational lease heeft dan zijn alleen de leasekosten aftrekbaar (u bent namelijk geen eigenaar van de auto).

19 cent kunt u alleen aftrekken als u met een privé-auto zakelijke kilometers rijdt. U kunt dan 19 cent in rekening brengen bij uw onderneming.


Click here to add your own comments

Join in and write your own page! It's easy to do. How? Simply click here to return to FAQ: over boekhouding eenmanszaak.

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen

Bezoek ook onze website over Stamrecht