Kasboek maken en bijhouden


Een kasboek maken en bijhouden is van belang als u regelmatig met contanten betaalt in uw eenmanszaak. De Belastingdienst is duidelijk voorstander van het organiseren van het betalingsverkeer via een bankrekening, maar het kan natuurlijk voorkomen dat u soms betalingen contant moet doen. Denk aan een betaling aan de benzinepomp als de pinautomaat het niet doet, of een lunchafspraak met een klant. En in sommige bedrijven, bijvoorbeeld winkels, is het contante betalingsverkeer juist veelvoorkomend.

Als u spullen aanschaft en die contant betaalt, noteer de aankoop dan in uw kasboek. U bewaart de factuur, het bonnetje of de kwitantie met daarop in ieder geval ook de BTW, zodat de BTW-administratie op orde blijft.

Het kan ook voorkomen dat u van uw afnemers contante betalingen ontvangt. Ook die moeten in het kasboek genoteerd worden. En u bewaart natuurlijk de factuur, kassabon of kwitantie.

Regelmatig bijwerken

Als u met een kasboek werkt is het raadzaam het kasboek regelmatig bij te werken en niet pas aan het einde van de maand. Bovendien is de Belastingdienst erg alert op het ontstaan van een negatief kassaldo, omdat dat een aanwijzing zou kunnen zijn dat niet alle inkomsten worden verantwoord.

Er is ook kasboeksoftware op de markt die u kan helpen uw kasadministratie goed op te zetten. Maar vaak is zulke software niet nodig en kunt u met een eenvoudig spreadsheet uw kasadministratie bijhouden.

Wij zijn er duidelijk voorstander van om werken met contante betalingen zoveel mogelijk te voorkomen. Met name omdat de belastingdienst bij contante betalingen op bonnen die niet op naam van uw bedrijf staan, zoals bijvoorbeeld tankbonnen, het terugvragen van de omzetbelasting afkeurt.

Mocht u toch met een kasboek willen werken dan kunnen wij u natuurlijk helpen een goed kasboek op te zetten. En ook voor verdere vragen over uw boekhouding eenmanszaak, de boekhouding uitbesteden en de boekhouding opzetten kunt u bij Badaco terecht.

Wilt u meer weten over uw administratie en boekhouding, neem dan hier contact op.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Kasboek maken en bijhouden naar homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen

Bezoek ook onze website over Stamrecht