Factuur template voor eenvoudig factureren

factuur voorbeeld


Bent u op zoek naar een factuur template voor het verzenden van uw facturen?

Misschien wel het leukste van een eigen bedrijf is het opmaken en versturen van de facturen. U hebt een klus afgerond bij een opdrachtgever of producten uitgeleverd en dan is het moment daar om de factuur op te maken en te versturen.

Een factuur moet aan een aantal vereisten voldoen

Een goed opgemaakte factuur vermeldt onder andere de prijs exclusief het btw-bedrag en het van toepassing zijnde btw-tarief. Maar ook uw adresgegevens, het factuurnummer en debiteurennummer moeten duidelijk en herkenbaar op de factuur worden opgenomen. En zo zijn er nog een aantal punten waarmee u rekening moet houden.

Hoe de factuur er precies uitziet hangt natuurlijk ook af van welk product of welke dienst u levert. Soms is een gedetailleerde factuurspecificatie nodig om het factuurbedrag te onderbouwen. Daarover kunt u afspraken maken in de offerte en overeenkomst met uw opdrachtgever. Een goede factuur opstellen is dan ook maatwerk.

Wat in ieder geval niet mag ontbreken is een duidelijke betaalinstructie. De klant moet weten op welk rekeningnummer het factuurbedrag gestort moet worden en binnen welke betalingstermijn.

Volgens de wet is het niet meer nodig een factuur per post te versturen. Een factuur mag ook elektronisch verzonden worden per e-mail. Voor een goede klantrelatie is het wel belangrijk hierover duidelijke afspraken te maken met uw klant. Als een factuur in de e-mail onopgemerkt blijft, ontvangt u geen geld.

Factureren? Houd het eenvoudig!

Veel eenmanszaken hebben geen ingewikkelde factuur software nodig voor het factureren. Eenvoudig factureren, dat is wat wij adviseren. Een simpel excel-bestand kan feitelijk voor u al dienst doen als gratis factuurprogramma. Maar u kunt ook het factureren aan ons uitbesteden, als u het liever niet zelf doet.

Factureren wordt soms wat lastiger als vorderingen oninbaar blijken en afgeboekt moeten worden en als er creditnota’s opgesteld moeten worden, bijvoorbeeld omdat producten worden teruggezonden of een dienst niet of slechts gedeeltelijk is geleverd.

Om u wat op weg te helpen, hier heeft u een factuur template, een format van onze eigen facturen van Badaco wat u misschien kunt gebruiken bij het opstellen van uw eigen verkoopfacturen.

Wilt u meer weten over juiste facturen voor uw eigen bedrijf, neem dan hier contact op.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Factuur template naar homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen

Bezoek ook onze website over Stamrecht