Eenmanszaak belasting

Badaco Administratie en Belastingen

Eenmanszaak belasting - Zoekt u een modern, eigentijds administratiekantoor dat met u meedenkt in deze digitale tijd? Een financieel deskundige die niet alleen uw administratie goed verzorgt en de contacten met de belastingdienst onderhoudt, maar ook een sparringpartner is die met u meedenkt over de financiën in relatie tot de bedrijfsvoering?

eenmanszaak belasting

Dan is Badaco wat u zoekt. Wij zijn gevestigd in Zeist en de klant staat bij ons altijd centraal. Geen onduidelijke rekeningen en wij houden van afspraak is afspraak. Badaco helpt een breed spectrum aan bedrijven op het gebied van administratie en belastingen, van kleine zelfstandige ondernemers tot de grotere bedrijven in het middenbedrijf.

Worstelt u met uw administratie? Uitbesteden!

Op onze "Laatste nieuws" pagina berichten we regelmatig over opvallende nieuwsfeiten of actualiteiten. Zo ook over een enquête waaruit blijkt dat veel ZZP'ers hulp willen bij hun boekhouding. Ze hebben er vaak te weinig verstand van en kunnen voor de administratieve taken te weinig tijd vrijmaken. Als eenmanszaak belasting uitrekenen kan al snel (te) ingewikkeld zijn als dit niet regelmatig je aandacht heeft.

Het uitbesteden van uw administratie kost volgens de enquête gemiddeld € 171 per maand. Het levert u in ieder geval 80,4 uur extra (productieve) tijd per jaar op. Met een uurloon van € 25,52 is het omslagpunt dus al bereikt. Is uw administratie kleiner of werkt u met een hoger uurtarief dan wordt dit omslagpunt al eerder bereikt.

En wij gaan verder. Want we doen ons uiterste best om geld voor u te verdienen. Zo kijken we heel nauwkeurig naar de aftrekposten die u op kunt voeren en trachten we de totale belastingdruk zo laag mogelijk te houden. Daarbij kijken we naar alle belastingsoorten die in uw situatie kunnen gelden (eenmanszaak belasting): vennootschapsbelasting, dividendbelasting, inkomstenbelasting, loonbelasting, de btw-administratie (of omzetbelasting).

Operational of Financial Lease?

Ook de auto van de zaak is een veelvoorkomend vraagstuk voor de zelfstandig ondernemer. Moet ik de auto zakelijk rijden of juist privé houden? En moet ik de auto kopen of is het juist beter om te leasen? En welke leasevorm kies ik dan, operational lease of financial lease?

Wat betreft de laatste vraag naar de leasevorm voor een nieuwe auto valt door een extra belastingaftrek, de KIA (Kleinschaligheid Investeringsaftrek) voor elektrische auto's en zuinige auto's, financial lease doorgaans voordeliger uit dan operational lease. Voor elektrische auto's is bovendien ook de MIA (Milieu Investeringsaftrek) nog van toepassing. Financial lease is doorgaans voordeliger, omdat er voor een nieuwe auto in de eerste paar jaar weinig onderhoudskosten te maken zijn en ook omdat de wegenbelasting op zuinige auto's nihil is. Welke bijtelling van toepassing is hangt of van de uitstoot en het moment dat de 1e tenaamstelling van de auto heeft plaatsgevonden.

Dit geeft een richting, maar het is raadzaam de aankoop van uw wagen te bezien in het totale financiële en fiscale plaatje. Zo moet u natuurlijk de maandelijkse lasten goed bekijken. Wat kunt u elke maand voor uw auto missen, zonder dat de liquiditeit van uw onderneming gevaar loopt. Laat ons berekenen of financial lease of operational lease het beste bij uw situatie past. Wij kijken hierbij niet alleen naar de korte termijn, maar bekijken dit vraagstuk doorgaans over een periode van 5 jaar.

Eenmanszaak en ziekteverzuim

Ook het ziekteverzuim is een belangrijk thema. Juist als u eenmanszaak flink is gegroeid en u inmiddels meerdere medewerkers in dienst heeft, loopt u een groter risico. Want wanneer een medewerker langdurig ziek is kan dat grote financiële consequenties hebben. Het is verstandig goed over dit bedrijfsrisico na te denken en er passende voorzieningen voor te treffen.

Ook kan blijken dat de eenmanszaak als ondernemingsvorm niet meer de beste keuze is. Of dat u het risico van ziekteverzuim beter kunt verzekeren.

Badaco helpt u ook op het gebied van deze vraagstukken verder.

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet en bel ons.

Badaco brengt duidelijkheid en wij nemen u graag het werk en de zorg uit handen, zodat u zich optimaal op uw kerntaken kunt richten. Dat levert u niet alleen tijd, maar ook geld op.

Badaco is er voor elke eenmanszaak, maar ook als uw onderneming een andere rechtsvorm heeft zijn we u graag behulpzaam.

Kijkt u bijvoorbeeld ook op onze website over administratie en belastingen of onze website over de stamrecht BV. Beide links naar deze websites zijn hiernaast opgenomen.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Terug van Eenmanszaak belasting naar pagina wat is bijtelling auto 

Terug van Eenmanszaak belasting naar de homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen

Bezoek ook onze website over Stamrecht