Aftrekposten eenmanszaak

Wat wel, wat niet?

Aftrekposten eenmanszaak – Wat wel, wat niet


Laten we eens kijken naar de aftrekposten eenmanszaak. Het betalen van belastingen en premies moet. Dat is wettelijk zo en het is een collectief belang. Wel kun je je als ondernemer met een eenmanszaak bezinnen op het verminderen van de belastingdruk.

Aftrekposten zijn – naast het terugvorderen van BTW – hierbij een belangrijke zaak.

Met een eenmanszaak verkijk je je nog wel eens op het uurtarief of een banksaldo. De direct geïncasseerde bedragen zijn doorgaans aangenaam hoog. De kunst van de bedrijfsvoering is echter om te doorzien wat het netto saldo is en of de financiën wat dat betreft op orde zijn.

Je moet je, met andere woorden niet rijk rekenen en de aftrekposten zijn ervoor om je niet arm te rekenen.

Onze expertise is het om zo efficiënt en effectief mogelijk werk uit handen te nemen van zelfstandige ondernemers. Daar behoort het benutten van aftrekposten in een eenmanszaak uiteraard bij.

Zo is er de Kleine Ondernemersregeling op het gebied van de BTW. En op het gebied van de inkomstenbelasting onder meer: de investeringsaftrek, de ondernemersaftrek, waaronder de startersaftrek en de fiscale oudedagsreserve (wat feitelijk een belastinguitstel behelst).

Het is vermeldenswaardig dat mensen met een eenmanszaak de kleine ondernemersregeling zomaar over het hoofd kunnen zien. Ook moet gezegd dat inkomensbelastingen en te betalen premies een individuele aangelegenheid is – iedere werksituatie en persoonlijke omstandigheid kan weer anders zijn.

Welke aankoop van welk product op welke moment is een investering in de bedrijfsvoering? Welke persoonlijke kosten zijn deels toch ook op te voeren als bedrijfskosten? Een goede boekhouding is een investering die altijd loont.

Badaco kan als professioneel administratiekantoor met aftrekposten geen geld verdienen voor de ondernemer. Het gaat immers om het gebruik van rechten. Maar dan wel op de optimale manier.

Waar met name bespaard kan worden zijn de aftrekposten die met de privésituatie te maken hebben: renteaftrek, hypotheekoversluitkosten, lijfrente, giften, ziektekosten, uitgaven voor kinderen en dergelijke. Dus het gaat niet om verdienen, het gaat om besparen. En besparen kan zeer lucratief zijn.

Gedurende het gehele boekjaar houden we contact met onze klanten over de aftrekposten eenmanszaak.

Nieuwe aftrekposten, welke afhangen van ondernemerschap (bijv. het urencriterium) komen bij tussentijdse besprekingen of jaarrekeningafhandeling aan de orde. We streven ernstig naar een snelle communicatie met korte lijnen.

Wijzigingen in de bedrijfsvoering en de privésituatie kunnen immers leiden tot nieuwe aftrekposten zzp. We kunnen deze met een redelijke voorspelbaarheid doorrekenen voor het jaarinkomen: de voordelen zonder onaangename verrassingen. Onze expertise en onze contacten met de belastingdienst staan daar borg voor.

Badaco vertelt u graag meer over aftrekposten voor de eenmanszaak.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Aftrekposten eenmanszaak naar homepage

Van Aftrekposten eenmanszaak naar Belastingdienst ondernemers

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen

Bezoek ook onze website over Stamrecht