Administratie eenmanszaak

Wat er komt kijken bij de boekhouding

Administratie Eenmanszaak

Administratie eenmanszaak - Bij de administratie in een eenmanszaak komt nogal wat kijken. Facturen, debiteuren, btw-boekhouding, reis- verblijfkosten en autokosten, aankopen en investeringen, verwervingskosten... En in het eenmans/vrouwsbedrijf is er geen personeelslid dat al dit werk uit handen neemt.

Het mooie en soms vervelende voor de zelfstandige zonder personeel (zzp’er) is dat je van vele markten thuis moet zijn. Je hebt je deskundigheid die je verkoopt en moet ook aan acquisitie doen en bedrijfsbeheer. Uiteraard kan je (eventuele) partner je diverse werkzaamheden uit handen nemen als hiervoor tijd en kennis beschikbaar is. Wellicht dat dit zelfs een aftrekpost kan opleveren in de vorm van meewerkaftrek of een belastingvoordeeltje in de vorm van meewerkbeloning.

Voor de continuïteit van het bedrijf is een goede administratie, ongeacht wie de administratie verwerkt, in de eenmanszaak van buitengewoon groot belang.

Veel zelfstandigen zonder personeel focussen zich op hun uitvoerend werk. Dat is hun lust en hun leven. Ook aan het omgaan met en werven van klanten of opdrachtgevers wordt veel plezier beleefd.

Een punctuele administratie blijft daarbij nog wel eens achter. Toch is die nodig om je bedrijf ook financieel te volgen.

Tevens is een goede administratie van belang (lees: verplicht) als de belastingdienst langskomt. Helaas lopen zzp’ers nogal eens achter de feiten aan. Een wat wrange constatering, maar het is niet anders. Op voorhand bijhouden is heel erg veel eenvoudiger en goedkoper dan achteraf te moeten corrigeren met alle gevolgen van dien.

Tijdigheid en juistheid van de verwerking, de gewenste output, moet centraal staan, zodat de input hierop ingericht kan worden.

Hierdoor kan tijdig (bij)gestuurd worden, onder meer op belastingdruk en hoogte van de (voorlopige) belastingaanslagen, en gevraagde informatie snel geleverd worden.

De boekhouding (c.q. de cijfers) ondersteunen het vertrouwen van iedere ondernemer. Zijn of haar waarneming wordt vaak gekleurd door de hoogte van het banksaldo. Dat saldo geeft echter een wat vertekend beeld omdat de verhouding tussen debiteuren, onderhanden werk en crediteuren er niet meteen in te zien is.

Kortom, zonder boekhouding is een ondernemer eigenlijk een schip overgeleverd aan de wind en golven. De boekhouding is een financiële navigatie voor minstens een jaar of drie, vier. En cyclisch in de bedrijfsvoering op de lange termijn.

Bij Badaco staan we klanten graag bij in de administratie van de eenmanszaak. We gaan vrijblijvend met de ondernemer in gesprek om de verwachtingen en behoeftes te peilen. Vervolgens kan de administratie ingericht worden en uiteraard geautomatiseerd.

Het blijft echt altijd zwaar tobben als een boekhouding niet aan de volgende eisen zou voldoen: onmiddellijke informatie over debiteuren en crediteuren, een toets van de belastingdienst kunnen doorstaan, desgewenst sturingsinformatie geven.

Het uitbesteden van het administratieve gedeelte van de bedrijfsvoering verlicht niet alleen het dagelijks werk maar biedt ook een beter inzicht op de toekomstige ontwikkelingen.

Meer weten over administratie eenmanszaak? Neem contact op met Badaco.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Administratie eenmanszaak naar homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website over Administratie en Belastingen

Bezoek ook onze website over Stamrecht